НОВИНИ

Да озвучаваш сам десетки роли: Петър Байков говори с 30 гласа в един филм

bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 14.06.2020
5592
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Как един млад човек може да озвучи 30 роли в един филм? Дарба ли е това или е нещо, което може да се научи? Актьорът Петър Байков разкри тайната в "Денят започва с Георги Любенов".


Петър Байков, актьор: Филмите съм ги гледал от много малък и ги рисувах, играех ги. Когато пораснах, разбрах, че аз не ги имитирам само. Аз ги изигравам, защото това е разликата между имитация и това да създадеш образ. Открих, че ми се случва още в много ранна възраст. Мисля, че едновременно се надгражда, но не мога да кажа, че се учи.

Може би най-трудното е да говоря с друг глас, но той да не изглежда преправен, да изглежда натурален, сподели опита си актьорът.

Петър Байков, актьор: Игралните филми са по-тънки, защото там виждаш по-добре мимиката, английският език е по-мек, българският е по-твърд. Има едни специфики, докато ги гледаш, трябва с много неща да се съобразяваш. В анимацията имаш по-голяма свобода да не си човек, да си нещо различно.

Хората се впечатляват от това, защото не е често срещано, сподели актьорът Петър Байков. Артистите по света го правят или само на един език, или само мъжки глас, допълни той.

В момента Петър Байков учи актьорско майсторство при проф. Цветана Манева и Снежина Петрова в Нов български университет. Много научих от тях и съм много благодарен, че избрах да си уча в България тази професия, споделя актьорът.

На този етап и Дисни проявиха интерес към мен, така че времето ще покаже как ще се реализирам след дипломирането, каза Байков.

Той загатна, че съвсем скоро му предстои и първият музикален проект.

Още за талантите на Петър Байков вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куман е бил заразен с Covid-19
Куман е бил заразен с Covid-19
Разследват 57-годишен мъж, прострелял съседа си в с. Плетена
Разследват 57-годишен мъж, прострелял съседа си в с. Плетена