НОВИНИ

48 души са ранени при експлозията в турския град Ван

48 души пострадаха, след взрив на кола-бомба в югоизточния град Ван. Двама от ранените са в тежко състояние. Бомбата е била поставена пред окръжната централа на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Забранената в Турция групировка ПКК е смятана за отговорна за нападението.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
13:26, 12.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Бомбата избухва около 11 часа местно време, в централната част на града. Дистанционно е взривена кола, пълна с експлозиви, паркирана пред местната централа на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Автомобилът се е намирал на по-малко от 200 метра от Общината в град Ван. Ударната вълна изпочупва прозорците на намиращите се в близост сгради. В партийната централа пък избухва пожар, който обаче бързо е потушен.

Районът на булевард, "Джумхуриет", където стана атаката, обикновено е силно оживен. Днес в Турция е празник, в противен случай броят на пострадалите би бил далеч по-голям. Властите в страната наложиха временно медийно затъмнение - обичайна практика след терористични нападения. Според разследващите, почеркът на нападението сочи към забранената в Турция групировка ПКК. Град Ван е населяван предимно от кюрдско население и се превръща често в сцена на напрежение между ПКК и властите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец излиза за победа срещу Базел
"Лудогорец" излиза за победа срещу "Базел"
Отложиха президентските избори в Австрия
Отложиха президентските избори в Австрия