НОВИНИ

Атентаторите от Брюксел имат роля и в организирането на атаките в Париж

Белгия е в тридневен траур след вчерашните атентати на летището и в метрото. Кървавите нападения отнеха живота на 34-ма души и раниха над 200. Белгийски медии съобщават, че терористите, които се взривиха на летище "Завентем" са братята Халид и Брахим ел Бакрауи. Те са жители на Брюксел. Полицията продължава да издирва един от тримата заподозрени атентатори - единственият, останал жив след бомбеното нападение на летището.

Владислав Велев
от Владислав Велев
12:13, 23.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Вече са известни и тримата терористи от летището в Брюксел. Братята Халид и Брахим ел Бакрауи са двамата, които се взривиха преди малко повече от 24 часа вчера на летището. Те са белгийски граждани, известни са на полицията с дълъг списък от престъпления, но стана ясно, че имат голяма роля в организирането на атентатите в Париж на 13 ноември м.г.

Единият от тях е бил наел апартамента в брюкселския квартал "Форе", където миналия вторник имаше полицейска акция и бяха застреляни полицаи и където Салах Абдеслам - "мозъкът" на атентатите в Париж, се намираше в този момент. При обиска на апартамента във "Форе" са намерени ислямска литература, знаме на "Ислямска държава" както и един член на парижката група за атентати - алжирският гражданин Мохамед Белкаид. Тогава той беше прострелян от полицейски снайпер.

Освен това, един от двамата братя е бил наел апартамент в Шарлероа м.г., където са се подготвяли двама от атентаторите-камикадзе в Париж. Предполага се, че един от братята също е снабдявал с оръжие нападателите в Париж - това оръжие, което беше използвано при стрелбата в Батаклан и кафенетата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на тютюнопроизводители в Сатовча
Протест на тютюнопроизводители в Сатовча
Круизна компания сменя Истанбул с Бургас
Круизна компания сменя Истанбул с Бургас