САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Радан Кънев: Резултатите ни са над очакванията

Според водача на листата на "Демократична България" Радан Кънев ниската активност изразява недоверие в българската политика и българските институции. Пред БНТ той заяви, че трябва да се изчакат официалните резултати преди да се коментира в подробности. Кънев вижда в Европа "тежка загуба за крайните националисти, особено за тези, които са директно на възнаграждение в Кремъл".

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:46, 26.05.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Радан Кънев - водач на листата на "Демократична България": Не съм изненадан, но съм щастлив с постигнатите резултати. Дали ще празнуваме? Не, по две причини: първо нас ни чака работа, а не празнуване. И второ - редно е да изчакаме официалните резултати.

Кънев заяви, че формацията им има ясно виждане накъде трябва да върви Европа.

Радан Кънев: Алтернативата на статуквото в България вече я има. И както през цялата кампания повтаряхме, повече от очевидно е, нормално е за всеки разумен човек да види, че БСП няма как да бъде алтернатива (...) Докато БСП е най-голямата опозиция, ГЕРБ ще си управляват безметежно.

Водачът на листата на "Демократична България" потвърди, че коалицията между ДСБ и "Да, България" ще продължи и след изборите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В „Арена Армеец” пристигнаха първите бюлетини
В „Арена Армеец” пристигнаха първите бюлетини
Нигяр Джафер, ДПС: Има наличие на евроскептицизъм в България
Нигяр Джафер, ДПС: Има наличие на евроскептицизъм в България