Адвокатите в Сърбия започват едноседмична стачка

Адвокатската камара на Сърбия и Адвокатската камара на Белград съобщиха, че по повод убийството на адвокат Драгослав Огнянович от днес ще започнат едноседмична стачка, съобщава белградският вестник "Днас". Адвокатите поискаха от държавните органи да бъде проведено спешно разследване на убийството, пише изданието. Убийството на адвокат Огнянович по най-драстичен начин показва при какви обстоятелства адвокатите в Сърбия извършват своята професионална дейност, се казва в съобщение на Адвокатската камара на Сърбия.

от БТА
10:31, 30.07.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света
адвокатите сърбия започват едноседмична стачка

Убийството на адвокат Драгослав Йованович е 19-тото "мафиотско убийство" през тази година. От 2012 г. тези убийства са над 80, се казва в съобщение на Демократическата партия на Сърбия.

Председателят на Народна партия Вук Йеремич оцени, че президентът Александър Вучич планира да насрочи за 4 ноември референдум за Косово заедно с предсрочни парламентарни избори, с оценката, че той ще ги манипулира както никога досега, пише в. "Данас".

На Запада е необходим подписът на Сърбия върху споразумение, което ще даде възможност на Прищина да стане членка на ООН. Вучич планира да приключи преговорите по споразумението, а след това да каже , че документът ще бъде подписан, ако победи Сръбската прогресивна партия, заявил Йеремич пред телевизия Наша.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че в диалога между Белград и Прищина няма да бъдат въвлечени нови актьори, но сега и САЩ, и Русия подкрепят диалога, който се води в Брюксел и са готови за стигане до решение чрез преговори, пише в. "Вечерне новости". Дачич заявил пред държавната телевизия РТС, че във всички световни сили е станало ясно, че проблемът в намирането на решение за Косово е в това, че албанското ръководство в Прищина не приема компромис.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мъж е загинал, затиснат от трактор
Мъж е загинал, затиснат от трактор
Италианският премиер Джузепе Конте е на посещение в САЩ
Италианският премиер Джузепе Конте е на посещение в САЩ