НОВИНИ

Шарл Мишел за акцията в Брюксел: Засега ситуацията е под контрол

В центъра на Брюксел се провежда антитерористична операция. Съмнение за бомба в търговски център върна спомена на жителите на града за кървавите атентати от март, когато загинаха 32-ма души. Арестуван е мъж, за когото се предполагаше, че има експлозиви. По непотвърдени данни, обаче, той е психично болен.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:47, 21.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Операцията започнала около 5,30 сутринта, след сигнал на гражданин за подозрителен човек с експлозиви край търговския център. Мъжът бил задържан. Районът около мола беше отцепен. Сапьори претърсиха търговския център, но експлозиви не бяха открити.

Белгийските медии съобщават, че задържаният сам се обадил на полицията. Той носел фалшив самоубийствен колан, пълен със сол.

Търговският център, за който се предполагаше, че се е превърнал в терористична мишена, засили мерките за сигурност през последните дни заради съмнения за готвени атентати.

За тях се разбра след ареста на 40 души през почивните дни. Според белгийски медии трима от задържаните са подготвяли атентат в района на мола. Те планирали нападение и на другата голяма търговска зона в Брюксел - авеню Луиз.

Сигналът за бомба мобилизира белгийските власти. Правителството се събра на извънредно заседание. Премиерът Шарл Мишел заяви, че "засега ситуацията е под контрол" и призова жителите на Брюксел да се върнат към нормалния ритъм на живот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият тото милионер още не е потърсил печалбата си
Новият тото милионер още не е потърсил печалбата си
Недоволство в местност „Боровец“ във Варна
Недоволство в местност „Боровец“ във Варна