НОВИНИ

Авиодиспечерите на летище "Завентем" продължават да стачкуват

Авиодиспечерите на летището в "Завентем" продължават и днес стачката си, което доведе до отмяната на полети до и до брюкселското летище, борещо се да постигна пълната си мощност след атентатите от 22 март, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
12:59, 13.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
авиодиспечерите летище завентем продължават стачкуват

Белгийският национален превозвач Брасълс еърлайнс (Brussels Airlines) съобщи, че близо 50 от полетите му от и до международното летище "Завентем" са анулирани.

Полетите на руската авиокомпания Аерофлот до Брюксел днес се изпълняват по разписание въпреки стачката на авиодиспечерите на международното летище в белгийската столица, предаде ТАСС от Брюксел, цитирайки пресслужбата на летището.

Министърът на заетостта, икономиката и по въпросите на потребителите на Белгия Крис Петерс призова авиодиспечерите "да възобновят работа и да продължат преговорите с ръководството на компанията в спокоен режим".

Вчера авиодиспечерите на брюкселското летище започнаха стачка, обявявайки по призива на синдикатите си, че не са в състояние да продължат да работят поради здравословни причини. Тази стачка не е свързана с терористичните нападения в Брюксел на 22 март, а с продължителния конфликт между администрацията на летището и синдикатите, спорещи по условията на труд на диспечерите, както и по системите за пенсионно обслужване.
След атентатите от 22 март към днешна дата "Завентем" успя да възстанови работата си само на близо 30 процента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМЗ-Сопот и „Кинтекс“ влизат в списъка на забранените за приватизация дружества
ВМЗ-Сопот и „Кинтекс“ влизат в списъка на забранените за приватизация дружества
Поли Генова предизвика фурор в Тел Авив
Поли Генова предизвика фурор в Тел Авив