НОВИНИ

Барак Обама подкрепи Хилари Клинтън

Американският президент Барак Обама подкрепи официално Хилъри Клинтън като кандидат за Белия дом на Демократическата партия. Очаква се скоро Обама да се включи в предизборната кампания на бившия си държавен секретар. Подкрепата беше обявена след среща на президента със съперника на Клинтън Бърни Сандърс, който не се отказва от надпреварата за Белия дом.

bnt avatar logo
от БНТ
10:46, 10.06.2016
Чете се за: 00:43 мин.
По света

В специално видеообръщение, публикувано на сайта на предизборната й кампания, Барак Обама поздравява Хилъри Клинтън за това, че е събрала гласове, за да си гарантира номинацията на своята партия. И казва, че иска да присъедини към тях своя глас.

Барак Обама, президент на САЩ
Вижте, знам колко трудна може да бъде тази работа. Затова знам, че Хилъри ще се справи. Всъщност не мисля, че някога е имало някой толкова квалифициран да заеме този пост. Тя има куража и сърцето да дърши тази работа.

Президентът зае страна в предизборната надпревара след среща със съперника на Клинтън Бърни Сандърс. Макар изходът да изглежда ясен, сенаторът не се отказа от битката за Белия дом. В изявление след срещата той най-напред благодари на президента и вицепрезидента Джо Байдън за това, че са били безпристрастни по време на първичните избори на партията.

Бърни Сандърс, кандидат за номинацията на Демократическата партия
Говорих с Хилъри Клинтън и я поздравих за силната кампания. В близко бъдеще ще се срещна с нея, за да видим как да работим заедно, за да победим Доналд Тръмп и да направим правителство, което да представлява всички, а не само един процент от нас.

Очаква се засилване на натиска върху Сандърс да се оттегли от надпреварата, за да се консолидират силите на демократите в кампанията срещу Доналд Тръмп - най-вероятният кандидат за президент на Републиканската партия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оланд: Държавата ще направи всичко, за да не попречат стачките на Евро 2016
Оланд: Държавата ще направи всичко, за да не попречат стачките на Евро 2016
Започват разкопките на Голямата базилика в Пловдив
Започват разкопките на Голямата базилика в Пловдив