НОВИНИ

Башар Асад: Победата в Алепо ще е важен етап по пътя към край на войната

Сирийският президент Башар ал Асад каза, че настъплението на сирийската армия в Алепо от последните дни напълно ще промени хода на сраженията в цяла Сирия. Алепо е "последната надежда" на бунтовниците и тези, които ги подкрепят, след провала им в битките за Дамаск и Хомс, каза той в интервю за сирийския вестник "Уатан", което ще излезе утре.

башар асад победата алепо важен етап пътя войната
bnt avatar logo
от БНТ
23:11, 07.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света

"Решението за освобождаване на цяла Сирия е взето и Алепо е част от него", заяви Асад. Победата в Алепо не значи край на войната в Сирия, но е "важен етап" по пътя към края на конфликта, посочи той. "Освобождаването на Алепо ще означава провал на заговора на регионалните сили и на Запада срещу Сирия", заяви сирийският президент.
Русия никога не се е опитвала да налага на Сирия свои решения, посочи Асад.

Той заяви, че сирийското правителство не смята цялата сирийска опозиция за "чужди агенти" и е готово да преговаря с тези, които не са свързани "с терористите и с чуждите специални служби". Асад каза, че споразуменията за локални примирия, които се сключват между неговото правителство и въоръжени групировки в различни райони на Сирия са "реално и практическо решение на конфликта".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джони Деп е най-надцененият холивудски актьор, според сп. Форбс
Джони Деп е най-надцененият холивудски актьор, според сп. "Форбс"
Представиха сборници по повод 100 години от рождението на Иван Пейчев
Представиха сборници по повод 100 години от рождението на Иван Пейчев