НОВИНИ

Белгийската прокуратура: Мнимият терорист е бил с колан, пълен със сол

Белгийската прокуратура разпространи официално изявление, с което внесе разяснения по днешния инцидент на централната търговска улица в Брюксел.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:57, 21.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
белгийската прокуратура мнимият терорист бил колан пълен сол

Според изявлението в 5.30 ч. тази сутрин мъж се е обадил в полицията, за да съобщи, че е бил отвлечен и оставен на посочената улица, след като бил опасан с колан бомба. Пристигналите на място полицаи и сапьори установили, че мъжът наистина носи колан, който наподобява взривно устройство. Мъжът твърдял, че коланът може да бъде задействан от разстояние. При последвалата проверка било установено, че коланът е пълен със сол и бисквити.

Мъжът дал точно описание на автомобила, с който бил докаран до мястото. В района полицията действително открила такъв автомобил, а собственикът на превозното средство се издирва.

Мъжът с колана е на 26 години и е известен на властите с това, че е психически неуравновесен. Преди две години той сам потърсил полицията, за да съобщи, че го уговарят да замине за Сирия. Белгийският министър на правосъдието не изключи мъжът да е свързан с "Ислямска държава".

Индицентът стана повод за свикване на заседание на националния кризисен център. Първоначално премиерът Шарл Мишел определи случая като "много сериозен", а по-късно заяви, че терористичната заплаха над Белгия "вече не е непосредствена".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям горски пожар в Кипър. Островът чака помощ от ЕС и Израел
Голям горски пожар в Кипър. Островът чака помощ от ЕС и Израел
Вдигат границата за достъп до семейни помощи за деца
Вдигат границата за достъп до семейни помощи за деца