НОВИНИ

Близо 20 000 души са напуснали Източно Алепо в последните три денонощия

Близо 20 000 души са избягали от Източно Алепо в последните три денонощия, съобщи вчера в Женева говорителка на Международния комитет на Червения кръст, цитиран от Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
10:53, 30.11.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
близо 000 души напуснали източно алепо последните три денонощия

Цифрата е доста приблизителна, каза говорителката Криста Армстронг, като уточни, че хората бягат в различни посоки, за да се спасят от ожесточените сражения. Заместник генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Стивън О'Брайън съобщи вчера сутринта, че 16 000 мирни жители са напуснали Източно Алепо.

Червеният кръст каза, че продължава да е в готовност да организира евакуирането на болните и ранените хора, и призова да се осигури безопасен коридор за извеждане на цивилното население, посочва Ройтерс.

Над 5600 мирни жители, включително над 2850 деца, бяха евакуирани от контролираните от бунтовниците райони в Алепо със съдействието на руския център за помирение, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По настояване на Франция Съветът за сигурност на ООН свиква тази сутрин в Ню Йорк спешно заседание за критичното положение в Източно Алепо, съобщи Франс прес, като се позова на дипломати.

Срещата ще се състои веднага след заседание на Съвета за приемане на резолюция за засилване на санкциите срещу Северна Корея, планирана за 9 часа местно време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетът на Здравната каса беше приет без дебат
Бюджетът на Здравната каса беше приет без дебат
​Папа Франциск се среща с режисьора Мартин Скорсезе за филма му за йезуитите
​Папа Франциск се среща с режисьора Мартин Скорсезе за филма му за йезуитите