НОВИНИ

Близо 9000 цивилни напуснаха Алепо

Близо 8 500 жители на сирийския град Алепо са напуснали районите, контролирани от бунтовниците. Това съобщи руският център за помирение на враждуващите страни в Сирия. Все още няма дипломатически решение за примирие в града.

близо 9000 цивилни напуснаха алепо
bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 09.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Сирийската армия спря военните действия в района на Алепо, за да могат цивилни да напуснат града. Това съобщи руският външен министър Сергей Лавров. Репортер на Ройтерс обаче в район под правителствен контрол съобщава за бомбардировки въпреки съобщението. Вашингтон не може да потвърди дали има спиране на огъня.

Според руски източници, близо 9000 цивилни са успели да напуснат града. Сред евакуираните от обсадените зони има 3 000 деца.

През последните две седмици бунтовниците в Алепо бяха изтласкани от от по-голямата част от техните територии, завзети преди 4 години. Бунтовниците поискаха петдневно примирие, но няма признаци те да се оттеглят. Сирийската армия разпространи кадри на стария град в Алепо, заснети от дрон. Те показват степента на разрушения във втория по големина град в Сирия. Все още няма дипломатически решение за прекратяване на огъня, въпреки че първите дипломати на Русия и Съединените щати разговаряха по телефона и се срещнаха в рамките на конференция в Хамбург.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монах на 120 години е най-възрастният целомъдрен мъж
Монах на 120 години е най-възрастният целомъдрен мъж
Учени разкриха вълшебната съставка на средиземноморската диета
Учени разкриха вълшебната съставка на средиземноморската диета