НОВИНИ

Три жени от Неделино са загинали в катастрофа в Испания

3 жени от Неделино загинаха, една е в много тежко състояние, а още четири са ранени след жестока катастрофа на микробуса, в който са пътували. Инцидентът е станал край Авила, близо до Мадрид. Катастрофата с 11-те българки, които са берачки на ягоди, се е случила на прибиране от работа. Подробности за инцидента чуйте от кмета на Неделино Боян Кехайов и от българския консул в Мадрид-Цеветелин Цолов.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
10:19, 15.07.2016 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
По света

Ето още какво съобщи за "По света и у нас" Кехайов:

Инцидентът е станал при прибиране от работното място, от полето. Работниците са били извозвани с три микробуса и една лека кола. В микробуса, с който е станал инцидента, по данни на хората, които са там и са били свидетели на инцидента 11 жени. Като най-вероятно бусът сега не искам да давам конкретна информация, бусът е отнел предимство или е влезнал в магистралата без да се съобрази с останалите участници в движението и е възникнало пътно транспортното произшествие. Успяхме да се свържем с наши близки, които са в Испания и които заедно с лицата, които са пострадали работят. От тях е информацията с която разполагаме, защото нямаме по официален дипломатически път все още писмената кореспонденция. Става въпрос, че на място са загинали две наши съгражданки. Двете са 77 набор, а по късно е починало и трето лице 74 набор. Така, че това е информацията, с която разполагаме. Други три са настанени в болница в град Авила и в болница в Саламанка. Те са в Интензивното с опасност за живота. Аз лично съм изразил и изразявам дълбоки съболезнования към близките на починалите. Надявам се, че жертвите няма да се увеличат.
;
Цветелин Цолов - консул в посолството на България в Мадрид: Информацията, която посолството може да даде към момента е за тежък пътен инцидент вчера около 15:00 ч., в който са загинали три български гражданки. Инцидентът се е случил на шосе № 502, свързващ градовете Авила и Кордоба, близо до град Ниахара. Микробус, транспортиращ сезонни работници, шофиран от българка, се сблъсква с тежкотоварен автомобил. Вследствие на което две от нашите съгражданки са починали на място, а малко по-късно третата е починала в болницата в Авила. При катастрофата има още 5 тежко ранени, като 2 от жените са в критично състояние, а три са с по-леки наранявания. Жената, която е управлявала автомобила е невредима.
;

Починалите жени живеят в един квартал над църквата в центъра на Неделино, на ул. "Баба Тонка" и са комшии. За починалите е потвърдено от работещи в кампуса неделинци. Там има около 80 души. Една от ранените жени е в кома, другата е в тежко състояние, а на третата са направени операции на крака и таза. Починалите жени - Светла, Милена и Бисерка оставят всяка по двете деца сираци.

Те отишли на гурбет в Испания да берат ягоди, а мъжете им останали в Неделино. В родопския град хората са в шок. Кметът свиква днес извънредно заседание, на което ще решат с какво да помогнат семействата. Общината ще обяви и ден на траур, каза кметът на Неделино Боян Кехайов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екомузеят в Русе отново е най-посещаван
Екомузеят в Русе отново е най-посещаван
От първо лице: Българи за преживения ужас в Ница
От първо лице: Българи за преживения ужас в Ница