НОВИНИ

Десетки цивилни са загинали днес при боевете в Алепо

Близо 45 цивилни бяха убити от артилерийски огън при опит да избягат от контролираните от бунтовници зони в сирийския град Алепо.

bnt avatar logo
от БТА
21:02, 30.11.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
десетки цивилни загинали боевете алепо

Това е вторият подобен случай за по-малко от 24 часа. Жертвите са опитали да избягат в сектор под контрола на правителството, съобщи спасителната организация "Бели каски".

Сирийският център за наблюдение на правата на човека потвърди за атаката и посочи, че жертвите са 21 или повече.

Според източник от "Белите каски" артилерийският обстрел е бил от страна на сирийската армия.

Най-малко осем души, включително две деца, загинаха при бунтовнически обстрел по контролираната от режима на Башар Асад западна част на Алепо, съобщи държавната информационна агенция САНА.

Близо 50 000 човека са избягали в посока западните квартали под правителствен контрол и район, контролиран от кюрдите, откакто правителствените сили нахлуха в контролираната от бунтовници източна част на Алепо.

Най-голямата сирийска опозиционна организация, Сирийската национална коалиция, призова днес в писмо ООН да предприеме незабавни действия, за да защити живеещите в източните квартали на Алепо от офанзивата на правителствените сили.

Тази част на града има опасност да се превърне в гигантско гробище, ако боевете не спрат и хуманитарната помощ бъде блокирана, предупреди заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Стивън О'Брайън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръводарителска кампания в Русе
Кръводарителска кампания в Русе
Русия е готова да намали добив си на петрол с 300 000 барела дневно
Русия е готова да намали добив си на петрол с 300 000 барела дневно