НОВИНИ

Доналд Тръмп нарече Хилари Клинтън основателка на "Ислямска държава"

В Съединените щати републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп с нови изказвания, които предизвикаха вълна от възмущение сред собствените му съпартийци. Освен противника си на предстоящите избори през ноември Хилари Клинтън, милиардерът нападна председателя на Камарата на представителите в Конгреса Пол Райън и сенатор Джон МакКейн.

Георги Петров
от Георги Петров
09:22, 04.08.2016
Чете се за: 00:49 мин.
По света

В реч пред поддръжниците си във Флорида Доналд Тръмп заяви уверено, че кампанията му никога не е била толкова обединена, но изявените настроения в неговата партия от последните дни говорят за съвсем друго.

Конгресменът републиканец Ричард Хана и известният партиен дарител Мег Уитман публично обявиха, че ще подкрепят Хилари Клинтън на изборите за сметка на Тръмп, като Уитман нарече Тръмп "авторитарен образ" и "заплаха за демокрацията".

Милиардерът си навлече гнева на множество републиканци, след като отказа да подкрепи кампаниите на Пол Райън и Джон МакКейн за тяхното преизбиране съответно като конгресмен от щата Уисконсин и сенатор на щата Аризона.

Много хора се възмутиха и от факта, че Тръмп прие медал "Пурпурно сърце" от свой върл поддръжник във Вирджиния и по-конкретно от реакцията му спрямо случката.

Доналд Тръмп: И той ми каза: "Това е моето пурпурно сърце. Ето колко вярвам в теб". И аз му отвърнах "Уау, това е голямо нещо". Винаги съм искал Пурпурно сърце. Така беше много по-лесно.

Всичко това не попречи на ексцентричния милиардер да обяви публично, че Хилари Клинтън и Барак Обама са станали основатели на терористичната групировка "Ислямска държава" чрез своята външна политика по време на първия президентски мандат на Обама.

Към момента Тръмп изостава в социологическите проучвания спрямо Клинтън, след като популярността на бившия държавен секретар скочи след Националния конгрес на Демократическата партия миналата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хари Потър и прокълнатото дете чупи рекорди
"Хари Потър и прокълнатото дете" чупи рекорди
Има спад на телефонните измами
Има спад на телефонните измами