НОВИНИ

Дръзко бягство на българин от индонезийски затвор

Българин избяга от затвор на индонезийския остров Бали заедно с други трима чужденци - австралиец, индиец и малайзиец. 43-годишният Димитър Николов Илиев е излежавал 7-годишна присъда за пране на пари и други престъпления, съобщават Ройтерс и Франс прес. Според полицията, четиримата вероятно са се измъкнали по време на сутрешната молитва на мюсюлманите затворници.

bnt avatar logo
от Георги Джартов, кор. на БНТ
19:41, 19.06.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Полицията организира мащабно търсене на четиримата затворници, които към момента се предполага, че се укриват в района около затвора на остров Бали. Според разследващите органи, престъпниците са подготвяли плана си седмици наред, преди да извършат дръзкото бягство.

Сурунг Пасарибу: "Полицаите и служителите в района координират работата и всички са мобилизирани. Властите съгласуват дейностите по залавяне на затворниците".

Четиримата мъже са пропълзели през тесен тунел широк около 70 см и дължина около 12 метра. Според полицейски източници, само прокопаването на тунела е отнело поне една седмица. Престъпниците предвидливо са наводнили тунела след бягството си, за да прикрият следите.

Остров Бали е една от основните забележителности на Индонезия и е важен логистичен център. Не малко чужденци се опитват да пренасят наркотици, въпреки изключително строгите наказания за подобни престъпления. В допълнение, индонезийският президент Джоко Уидодо поднови войната срещу опиатите, което допълнително пренасели местата за изтърпяване на наказания.

Затворът Керобокан, от който е избягал българина е предвиден за около 300 човека, но в момента побира над четири пъти повече души. Бягствата от пренаселените затвори в Индонезия са чести, като само миналия месец над 400 престъпници избягаха от затвор на остров Суматра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да не се променя БДС за киселото мляко настояват млекопреработватели
Да не се променя БДС за киселото мляко настояват млекопреработватели
ДРУГИТЕ новини: Байк треска в Сирк дю Солей
ДРУГИТЕ новини: Байк треска в Сирк дю Солей