НОВИНИ

​Джон Кери призова Великобритания и ЕС да уредят отговорно развода си​

Държавният секретар на САЩ Джон Кери призова Великобритания и Европейския съюз да уредят развода си отговорно, в името на глобалните пазари и на гражданите, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:01, 26.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
​Джон Кери призова Великобритания и ЕС да уредят отговорно развода си​

Кери каза това в Рим, където се срещна с италианския външен министър Паоло Джентилони. Държавният секретар изтъкна важността на обмисленото сътрудничество във време на икономическа несигурност и страхове за единството на Европа.

"Най-важното е всички ние, като лидери, да работим заедно, за да осигурим възможно най-голяма приемственост, стабилност и сигурност. Отговорните действия в тази ситуация ще помогнат на пазарите да сведат до минимум сътресенията. Има начин да се върви разумно напред, за да защитим общите ни ценности, каза той.

В Рим Кери ще се срещне по-късно днес с израелския премиер Бенямин Нетаняху, а утре, след втора среща с него, ще посети Брюксел и Лондон, за да обсъди последиците от решението на Великобритания да излезе от Европейския съюз.

В Брюксел Джон Кери ще разговаря с шефката на европейската дипломация Федерика Могерини, а в Лондон - британския външен министър Филип Хамънд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха официално разширения Панамски канал
Откриха официално разширения Панамски канал
Обновиха социалният комплекс за възрастни хора в столичния квартал Лозенец
Обновиха социалният комплекс за възрастни хора в столичния квартал "Лозенец"