НОВИНИ

ЕНП очаква бърза реакция от правителството относно разбитата схема с лекарствата

Единна народна партия: Светкавичната операция на ГДБОП дава шанс за отпадане на мораториума върху иновативните лекарства.

енп очаква бърза реакция правителството относно разбитата схема лекарствата
bnt avatar logo
от БНТ
21:50, 02.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Във връзка със светкавично проведената операция на ГДБОП и прокуратурата, разкрили престъпна схема за източване на лекарства за онкоболни на стойност стотици милиони, според публично изявление на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, Единна народна партия предлага същото толкова светкавично отпадане на мораториума върху модерните лекарства за онкоболни, които са на стойност само 25 млн. лева.

Според информацията лекарствата са разпространявани в Западна Европа по контрабандна схема. Надяваме се, че специализираните органи ще уведомят незабавно органите на страните-членки на Европейския съюз, за да бъдат продължени издирвателните мероприятия на територията на техните страни.

Отпадането на мораториума върху иновативните лекарства за онкоболни ще предпази бюджета на Здравната каса за 2018 г. от риск за налагане на вето от президента на републиката и бъдеще дело в Конституционния съд. Според Мария Капон се отваря добра възможност, за да може най-после в България да се открие лаборатория за молекулярни изследвания на рака.

Единна народна партия очаква релевантна и бърза реакция от правителството на Република България, след пожънатия успех в борбата с организираната престъпност, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина заради кално свлачище край село Долен
Мъж загина заради кално свлачище край село Долен
София получи знамето Европейска столица на спорта от Марсилия
София получи знамето "Европейска столица на спорта" от Марсилия