НОВИНИ

ЕС призовава за бързо връщане към конституционния ред в Турция

ЕС призова за бързо връщане към конституционния ред в Турция в общо изявление на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
04:32, 16.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
призовава връщане конституционния ред турция

Продължаваме да следим отблизо случващото се и да се координираме с 28-те страни членки на ЕС относно опита за преврат в Турция, която е ключов партньор на ЕС, написаха тримата висши представители на евроинституциите, които са в Монголия за срещата на върха на страните от Азиатско-европейския форум.

Ротационният председател на Европейския съюз Словакия съобщи днес, че следи развитието на събитията в Турция с голяма загриженост и съгласува с европейските партньори как да се реагира на случващото се, предаде Ройтерс.

"Външният министър Мирослав Лайчак цяла вечер бе в активен контакт с Могерини и други европейски колеги", съобщи в комюнике словашкото външно министерство.

"Той поддържа контакт и с партньори в турското правителство с цел изясняване на ситуацията в Турция и обсъждане на стъпки, които ЕС да предприеме за поддържане на демокрацията и стабилността в страната", се казва в комюникето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осуетен е опитът за преврат в Турция
Осуетен е опитът за преврат в Турция
Бойко Борисов: Няма информация за пострадали българи в Турция
Бойко Борисов: Няма информация за пострадали българи в Турция