НОВИНИ

Европейската комисия изрази съжаление за оставката на британския посланик в ЕС

Европейската комисия изрази съжаление за оставката на постоянния представител на Великобритания в ЕС - посланик Айвън Роджърс. "Губим много подготвен професионалист, който невинаги беше лесен събеседник, но лоялно защитаваше интересите на своето правителство", заяви говорител на комисията.

bnt avatar logo
от БТА
14:28, 04.01.2017
Чете се за: 00:21 мин.
По света
европейската комисия изрази съжаление оставката британския посланик

Говорителят отказа да коментира дали оставката ще повлияе на предстоящите преговори за напускането на ЕС от Великобритания. В отговор на въпрос дали е била изненадана, ЕК уточни, че е била известена по официален път за напускането на дипломата.

Рождърс подаде оставка вчера, като британски медии отбелязаха, че той е бил приближен на бившия премиер Дейвид Камерън. Допуска се, че са настъпили различия в позициите на правителството на премиера Тереза Мей и на посланика по повод очакваните преговори. Мандатът на Роджърс е бил до ноември тази година. Предвиждало се е той да участва в първоначалните преговори между Брюксел и Лондон след подаването на заявлението за напускане, очаквано в първите месеци на тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов поиска Автомобилна администрация да следи обстановката по пътищата
Борисов поиска "Автомобилна администрация" да следи обстановката по пътищата
Фолти Тауърс е любимият комедиен сериал на британските комици
"Фолти Тауърс" е любимият комедиен сериал на британските комици