НОВИНИ

Искат оставката на Зеехофер след самоубийството на депортиран мигрант

Германската опозиция поиска оставката на вътрешния министър Хорст Зеехофер заради случая със самоубийството на депортирания афганистански мигрант, чиято кандидатура за убежище беше отхвърлена. Мъжът беше един от 69-мата депортирани от Германия тази седмица.

bnt avatar logo
от БТА
21:45, 11.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
искат оставката зеехофер самоубийството депортиран мигрант

Ироничните коментари на Зеехофер, че полетът на депортираните е съвпаднал с празненствата по случай 69-ия му рожден ден, провокираха яростни критики от политическите му противници.

"Точно 69 бяха върнати обратно в Афганистан на 69-ия ми рожден ден - не беше по моя заповед", заяви Зеехофер вчера. Представител на Свободната демократическа партия заяви пред вестник "Тагесшпигел", че човек, който прави подобни цинични коментари, "очевидно е на грешната работа".

Говорителят на афганистанското министерство по въпросите на бежанците Хафиз Ахмад Миакел заяви, че депортираният от Хамбург на 4 юли мъж е бил намерен мъртъв, след като се е обесил вчера в хотелската си стая.

Високопоставен служител в областта на миграцията, помолил за анонимност, разкри, че 23-годишният афганистанец, родом от провинция Балх, е живял в Германия в продължение на осем години, преди да бъде депортиран за Афганистан, отбелязва ДПА. Разследването по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха българска мрежа за проституция във Франция, 10 сводници са в ареста
Разбиха българска мрежа за проституция във Франция, 10 сводници са в ареста
Мотоциклетист загина в катастрофа близо до Дунав мост
Мотоциклетист загина в катастрофа близо до Дунав мост