Постъпил е сигнал за купуване на гласове в павилион в квартал "Филиповци"

В София изборът е между сегашния кмет, издигнат от ГЕРБ - Йорданка Фандъкова и независимият кандидат, подкрепен от БСП - Мая Манолова. И на втория тур изборните книжа за столицата ще се приемат в зала "Арена Армеец", като сега обработването им ще е много по-бързо.Има ли до момента нарушения на балотажа - вижте прлякото включване на Карина Караньотова

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:10, 03.11.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В столицата се избират и 22 районни кмета, както и 8 кмета на кметства.

От ОИК призовават избирателите да внимават с бюлетините и да не ги слагат една върху друга, защото черната ивица е като индиго и се отпечатват знаците за гласуване и може да ги направи невалидни. Другият призив от ОИК е застъпниците и представителите да не настояват да бъдат записани в списъците преди да бъде отчетен резултатът и да е съставен протоколът.

Полина Витанова, председател на ОИК - София каза пред нашата камера, че до настоящия момента са постъпили на имейла около 35-36 сигнал и множество сигнали по телефона, което е обичайното за този изборен ден. Сигналите са свързани с това, че е забравен да се откъсне отрязък от бюлетината или че при пускане в кутията бюлетината се е отгърнала и се е видял вотът.

ОИК - София са копирани като адресат за купуване на гласове в квартал "Филиповци" в павилион. Сигналът е до ЦИК и министъра на вътрешните работи.

По обяд се появиха и сигнали за фалшиви пълномощници, но към момента проблемът е отстранен.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 10 сигнала са получени в полицията в Добрич в изборния ден
Над 10 сигнала са получени в полицията в Добрич в изборния ден
Засилено полицейско присъствие на балотажа в Брегово
Засилено полицейско присъствие на балотажа в Брегово