НОВИНИ

Какви са мерките, които е възможно Турция да въведе при извънредно положение?

Нашият специален пратеник в Турция Иво Никодимов заяви, че все още по улиците не се забелязват мерки от обявеното извънредно положение.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:10, 21.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Полицейското присъствие в градовете продължава да бъде, каквото е било снощи. Извънредното положение влезе в сила от 00.00 часа днес, но то трябва да бъде одобрено от турския парламент. Това ще се случи днес или утре. След което правителството, ще може да приема директиви за мерките, които може да въведе.

Какви са възможните мерки, които могат да бъдат предприети?

Би могло да бъде въведен полицейски час. Възможно е това да не бъде на територията на цялата страна, а само на отделни места. Могат да бъдат забранявани протестите, може да бъде въведени ограничения в издаването на печатни медии, които да не могат да бъдат издавани без разрешение на властите. Всички форми на излъчване и публикувани на текстове, аудио и видео файлове могат да бъдат контролирани, ограничавани или дори забранявани.

Службите за сигурност могат да провеждат обиски в жилища и автомобили, и да конфискуват доказателства. Пътният трафик може да забранен в определени периоди или определени зони. Могат определени зони да бъдат отделяни, обградени или евакуирани. Държавата може да поеме контрола върху трафика по суша, въздух и вода.

Вижте още Турция въведе извънредно положение за 3 месеца

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща при премиера за проблема със смъртта на делфини
Среща при премиера за проблема със смъртта на делфини
Пребиха свидетел по делото срещу скандалния кмет Ценко Чоков
Пребиха свидетел по делото срещу скандалния кмет Ценко Чоков