НОВИНИ

Карлос Чакала отново бе изправен пред съда във Франция

Илич Рамирес Санчес, известен още като Карлос Чакала, отново се яви във френски съд. Той ще бъде съден за нападение с граната в парижки търговски център през 1974, след като два пъти беше оневинен. При атентата загиват двама души. Чакала вече излежава две доживотни присъди за нападения във Франция през 80-те години, с общо 11 жертви и 150 ранени.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:47, 13.03.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Карлос Чакала сам се определя като "професионален революционер". Венецуелецът е един от най-издирваните терористи, лице на борбата с империализма през 70-те и 80-те години. 20 години извършва убийства, отвличания и изнудвания. Френските служби успяват да го заловят в Судан през 94-та и го изправят пред съда в Париж. Получава две доживотни присъди за 4 смъртоносни нападения във Франция, но е оневинен от съдия-следовател за атаката с граната в търговски център, в Сен Жермен де Пре, през 74-та. След дълги обжалвания, случаят се връща в специален съд.

Франсис Вюлемин, адвокат на Карлос Чакала: "Карлос е в отлична форма - физически и психически, след 22 години затвор, това е невероятно."

Адвокатката му и негова годеница смята, че няма причини казусът отново да се разглежда.

Изабел Кутан-Пейре, адвокат на Карлос Чакала: "Що се отнася до някой като Илич Рамирес Санчес, няма понятия като невинност или вина. Очевидно това е политически случай, нищо друго."

Пострадалите от атентата заявиха, че процесът все още е важен за тях. 67 годишният Карлос може да получи трета доживотна присъда. Решението на съда се очаква на 31 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Столипиново наплив от желаещи да учат по програмата Нов шанс за успех
В "Столипиново" наплив от желаещи да учат по програмата "Нов шанс за успех"
В Тайланд почетоха Деня на слона
В Тайланд почетоха Деня на слона