НОВИНИ

Бил Клинтън: "Ожених се за най-добрата си приятелка."

Хилари Клинтън е първата жена кандидат-президент в историята на Съединените щати. След като два мандата беше първа дама, а след това държавен секретар, в администрацията на Обама, Клинтън е на път да влезе за трети път в Белия дом, този път обаче като държавен глава. На втория ден от конгреса на демократите, Хилари получи подкрепата на основния си опонент Бърни Сандрърс. С емоционална реч, зад нея застана и съпругът й Бил Клинтън.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:15, 27.07.2016
Чете се за: 01:26 мин.
По света
Бил Клинтън, бивш президент на САЩ: Ожених се за най-добрата си приятелка. Години след сватбата, продължавам да се възхищавам на интелекта й. Някога тя постави кариерата си на втори план, за да ме подкрепи. Молех се да не съжалява за решението си.

Прочувствена и доста дълга реч посвети бившият президент Бил Клинтън на своята съпруга. Двамата се запознават в университета, споделят общи ценности и една обща цел - голямата политика.

Бил Клинтън, бивш президент на САЩ: Благословен съм, че през пролетта на 71-ва срещнах любовта на живота си. Докато бях президент, работих много, за да създам една Америка, в която всеки гражданин се чувства значим. А Хилари беше до мен през цялото време - винаги готова с правилния съвет и правилното решение. Тя ми отвори очите за цял един свят на служене на обществото. Надявам се да гласувате за нея. Изберете я за свой президент, защото тя никога няма да ви предаде.

Десет години по-рано, ролите са разменени - на сцената е Хилари, за да подкрепи съпругът си за втори президентски мандат.

Хилари Клинтън - 1996г.: За да управляваш, трябва не само да имаш добри идеи, но и да знаеш как да ги осъществиш. За да бъдеш президент, трябва да си Бил Клинтън.

Годината е 2016-та и на ход е Хилари Клинтън - жената, която успя да пропука стъкления похлупак. За първи път в историята на Съединените щати, в Овалния кабинет е много вероятно да седне жена.

Конгресът на демократите на мина и без напрежение - Бърни Сандърс - най-големият конкурент на Клинтън, до последно отказа да признае поражението си. След преброяването на гласовете обаче, губернаторът на Върмонт заяви подкрепата си за Хилари, на фона на бурно освиркване от собствените му поддръжници.

Бърни Сандърс, губернатор на Върмонт и кандидат за номинацията на демократите: Познавам Хилари Клинтън от 25 години. Помня я като прекрасна първа дама. Работил съм с нея в Сената и я познавам като защитничка на правата на децата, жените и инвалидите. Тя ще бъде страхотен президент и съм горд тази вечер да застана зад кандидатурата й.

Силен глас за Хилари и от една друга силна дама - актрисата Мерил Стрийп.

Мерил Стрийп, актриса: Бива си ни, а? Какво е нужно, за да бъдеш първата жена, избрана за нещо? Трябва да имаш силна воля, трябва да имаш и финес. Винаги съм се чудела, как жени като Хилари намират сила да се борят. Каква е тайната? Тя ще бъде първата жена президент на Съединените щати. Ще бъде първата, но няма да бъде последната.

Утре е последният ден от конгреса на демократите, когато пред делегатите ще застанат Барак Обама и Хилари Клинтън. А след него, започва финалият етап от надпреварата за Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
138 години от освобождението на Варна
138 години от освобождението на Варна
Модели на индийския дизайнер Рохит Бал красят София
Модели на индийския дизайнер Рохит Бал красят София