НОВИНИ

Хилари Клинтън е увеличила преднината си пред Тръмп до рекордна стойност

Хилари Клинтън води с рекордните до този момент 12 процентни пункта пред съперника си Доналд Тръмп по популярност сред гласоподавателите преди президентските избори на 8 ноември. Това показват резултатите от проучване на нагласите на избирателите на американската тв Ей Би Си, предадоха Франс прес и ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
22:09, 23.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
хилари клинтън увеличила преднината тръмп рекордна стойност

Според сондажа, направен вчера, за демократката са готови да гласуват 50 на сто от анкетираните, което е максимален показател за всички телевизионни допитвания до този момент. За Тръмп ще дадат гласовете си 38 на сто.

В предишното проучване на Ей Би Си на 13 октомври Клинтън водеше пред Тръмп само с 4 процентни пункта.

Републиканският кандидат ще признае "на 100 процента" резултатите от изборите, ако те са честни. Това заяви днес синът му Ерик Тръмп пред Ей Би Си, предаде Ройтерс.

"Мисля, че това, което моят баща казва, е, че иска честни избори", каза Ерик Тръмп. "Ако те наистина са честни, той ще ги приеме абсолютно."

С нарастването на подкрепата за Клинтън напоследък Тръмп непрекъснато повтаря, че резултатите ще бъдат фалшифицирани . На предизборните дебати със съперничката си Хилари Клинтън миналата седмица той отправи предизвикателство към един от фундаментите на демокрацията, отказвайки да поеме ангажимент да признае резултатите. "Ще ви кажа, след като му дойде времето. Ще ви държа под напрежение", отговори тогава Тръмп, а после добави, че ще приеме резултатите, ако той е победителят.

Клинтън и Тръмп ще водят кампании днес в колебаещите се щати Флорида и Северна Каролина, където позициите им се разминават с по няколко пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над хиляда души се събраха в Москва да искат забрана на абортите
Над хиляда души се събраха в Москва да искат забрана на абортите
Задигнаха дарения от храм в Пловдив
Задигнаха дарения от храм в Пловдив