НОВИНИ

Хилари Клинтън обеща да запази военното преимущество на Израел

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън обеща, че ще работи с израелския премиер Бенямин Нетаняху за съхраняване на стратегическото военно преимущество на Израел ако спечели изборите на 8 ноември, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
08:12, 09.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
хилари клинтън обеща запази военното преимущество израел

"Много скоро след встъпването си в длъжност ще поканя израелския премиер във Вашингтон на съвещания и ще изпратя началник-щабовете си и експертите си по въпроси на разузнаването в Израел за срещи с колегите им. Преди всичко трябва да запазим качественото военно преимущество" на Израел, заяви Клинтън в интервю за израелската телевизия Чанъл 2.

САЩ и Израел от месеци преговарят по условията на нова американска военна помощ за еврейската държава за период от 10 години. Сегашната програма изтича през 2018 г. и е на стойност 2,7 милиарда долара годишно.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху иска САЩ да увеличат военната си помощ.

В интервюто Клинтън заяви също, че мисълта за евентуална победа на републиканския й съперник Доналд Тръмп в президентските избори би трябвало да тревожи всички израелци.

"Разбирането му за по-общите опасности в региона би трябвало да тревожи всички израелци, без значение какви са политическите им симпатии. Използването на ядрено оръжие срещу "Ислямска държава", непознаването на разликата между Хизбула и Хамас, как това може да помогне на Израел?", запита тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов проблем за президентските избори в Австрия - разлепящи се пликове
Нов проблем за президентските избори в Австрия - разлепящи се пликове
Големи роботи ще изследват аномалиите в южната част от Черно море
Големи роботи ще изследват аномалиите в южната част от Черно море