НОВИНИ

Хилари Клинтън получи номинацията на демократите

Хилари Клинтън беше номинирана официално от Демократическата партия за кандидат на президентските избори през ноември. Така за първи път в 240-годишната история на Съединените щати в надпреварата за Белия дом ще участва жена, издигната от една от двете основни политически партии в страната.

Георги Петров
от Георги Петров
06:24, 27.07.2016
Чете се за: 00:53 мин.
По света

68-годишната Клинтън ще даде в четвъртък официалното си съгласие да представлява Демократическата партия на изборите. Тогава е планирана речта й пред делегатите на Националния конгрес на партията във Филаделфия. Бившият държавен секретар получи подкрепата на мнозинството от съпартийците си, в това число и на върлият й конкурент по време на първичните избори Бърни Сандърс.

Бърни Сандърс, сенатор от Върмонт: "Познавам Хилари Клинтън от 25 години. Помня я като страхотна Първа дама, която постави прецеденти в ролята си. Работил съм с нея в Сената и я познавам като защитничка на правата на децата, жените и инвалидите. Тя ще е превъзходен президент и се гордея да застана до нея тази вечер!"

Клинтън получи и подкрепата на Първата дама Мишел Обама, която постави акцент върху далновидността на Клинтън в сравнение с конкурента й от републиканската партия Доналд Тръмп.

Мишел Обама, първа дама на САЩ: "Искам президент, който ще научи децата ни, че всички в тази страна са от значение. Президент, който вярва във вижданията на нашите предци и основатели - че всички сме равни и сме част от великата американска история. Вярвам, че Хилари Клинтън ще е такъв президент и затова съм с нея на тези избори."

Днес на Националния конгрес на демократите ще говори Бил Клинтън, а утре и вдругиден се очакват словата на президента Барак Обама и на самата Хилари Клинтън. Партийните лидери се надяват техните изказвания да окажат влияние върху избирателите, тъй като през последните три дни социологически проучвания на "Си Ен Ен" и агенция "Ройтерс" за първи път дадоха преднина от два процента пред бившия държавен секретар за милиардера Доналд Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оланд призова французите да са единни срещу омразата и фанатизма
Оланд призова французите да са единни срещу омразата и фанатизма
Гръцките имиграционни власти изслушват турските военни
Гръцките имиграционни власти изслушват турските военни