НОВИНИ

​​Хилъри Клинтън отменя планираните в Калифорния прояви заради пневмония

Хилъри Клинтън има пневмония и отменя планираните в Калифорния прояви следващите два дни. Новината за диагнозата идва след като вчера й прилоша на церемонията в Ню Йорк за 15-тата годишнина от 11 септември. Стана ясно още, че лекарите са установили заболяването още в петък - факт, който ще даде повод за нападки на опонентите й. На дневен ред отново застава и въпросът за здравословното състояние и на двамата кандидати.

bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 12.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
;

След като Клинтън се почувства зле на церемонията вчера, екипът й най-напред каза, че е от топлината, и едва след това разкри за пневмонията. Според лекарите Клинтън вече е рехидратирана и се чувства добре, а болестта била в лека форма.

Още през седмицата кашлицата на събитие в Кливланд предизвика спекулации за здравето й. Тогава тя обясни пристъпа с алергия.

Хилъри Клинтън кандидат президент( 6 септември 2016): Всеки път, когато помисля за Тръмп, ставам алергична.

Въпросът за медицинското й състояние вече е повдиган от съперника й Тръмп, а е било изтъквано от нейни критици и още преди кандидатурата й заради мозъчното й сътресение през 2012-та. Сега прилошаването вчера и премълчаната диагноза отново го изваждат на дневен ред.

Темата обаче се отнася и за двамата съперници. Тя на 68, той на 70 са сред най-възрастните номинирани за Белия дом досега. Освен това и двамата още не са предоставили подробна информация за медицинската си история.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип от специалисти в помощ на деца
Екип от специалисти в помощ на деца
Ходорковски с проект за алтернатива на Путин
Ходорковски с проект за алтернатива на Путин