Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Холивуд заклейми Доналд Тръмп

Доналд Тръмп не присъстваше на церемонията за наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис, но той беше там духом, или по-точно като обект на хапливи забележки и политически критики. Още в първата минута на встъпителния си монолог, водещият Джими Фалън отбеляза, че наградите "Златен глобус" са "едно от малкото останали места, където Америка все още уважава народния вот".

bnt avatar logo
от БТА
11:17, 09.01.2017
Чете се за: 01:38 мин.
По света

Това беше само началото. След това той сравни новоизбрания президент със злия крал Джофри от "Игра на тронове".

Джими Фалън: "Какво ли щеше да стане, ако крал Джофри беше останал жив? Е, след 12 дена ще разберем".

Влиятелната актриса Мерил Стрийп подходи към темата много по-сериозно и разкритикува безпощадно Доналд Тръмп, без да споменава името му, в речта си, когато й беше присъдена наградата за цялостно творчество "Сесил Б. де Мил". Тя каза, че "изпълнението", което я е слисало най-много тази година е било, когато Тръмп се подиграл на репортер с недъг.

Мерил Стрийп: "Това беше моментът, когато човекът, стремящ се да седне на най-уважаваното място в нашата държава, имитира недъгав репортер, човек, от когото той има много повече привилегии, власт и възможност за обратни реакции. Този инстинкт да унижаваш, когато го демонстрира някой с власт, достига до всички хора. Той един вид разрешава на останалите да правят същото. Неуважението поражда неуважение, насилието предизвиква насилие. Когато имащите власт използват положението си, за да тормозят другите, губещи сме всички".


;

Приемайки наградата си за най-добър поддържащ актьор в "Нощният мениджър", Хю Лори също си позволи да се пошегува с Доналд Тръмп, като каза, че това може да е последната церемония за наградите "Златен глобус".

Хю Лори: "Не искам да съм мрачен, но в наименованието има думите "Холивуд", "чуждестранен" и "преса"

Той добави, че някои републиканци не харесват дори думата "асоциация".

Ху Лори прие наградата си "от името на милиардерите психопати, които са навсякъде".

;

Мерил Стрийп целенасочено изреди и разнородния произход на много холивудски актьори и така обърна внимание към политиката на Доналд Тръмп по въпросите на имиграцията.

Мерил Стрийп: "Холивуд гъмжи от аутсайдери и чужденци и ако всички те бъдат изритани, няма да остане нищо за гледане освен футбол и бойни изкуства, които съвсем не са изкуства."

Почти в цялата си реч Мерил Стрийп критикува поведението и политиката на Доналд Тръмп, призовавайки Холивуд да се обедини срещу атаките и да подкрепя свободата на словото, добави Ройтерс. Публиката слушаше слисано и безмълвно през повечето време. Чак когато уважаваната актриса изтъкна колко разнороден е Холивуд, се чуха одобрителни възгласи и аплодисменти.

В монолога си Фалън спомена и новия филм на Мерил Стрийп "Флорънс", в който тя играе "най-лошата оперна певица на света".

Джими Фалън: "Дори тя отказа да участва в церемонията за встъпване в длъжност на Тръмп."

Тъжната драма "Лунна светлина" е "единственото нещо от 2016 г., което е по-депресиращо от самата 2016 години" - каза Фалън. Той отбеляза също, че гласовете са преброени от счетоводната фирма "Ърнст и Янг и Путин".

Встъпителният монолог на Джими Фалън като водещ на церемонията "Златен глобус" обаче пострада от технически проблем. Той не беше сигурен в следващите си реплики, когато засече аутокюто му, започна да импровизира, но неуспешно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг затрупа бежански лагери на гръцките острови
Сняг затрупа бежански лагери на гръцките острови
Арести за обира на Ким Кардашиян в Париж
Арести за обира на Ким Кардашиян в Париж