НОВИНИ

Хуманитарна пауза влезе в действие в Алепо

Хуманитарна пауза влезе в действие днес в Алепо - "северната столица" на Сирия, където правителствени войски са обсадили районите, държани от въоръжени групировки. Както съобщи армейското командване, цитирано от агенция САНА, спирането на огъня ще трае от 9 до 19 ч. местно време, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
09:58, 04.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
хуманитарна пауза влезе действие алепо

След като войските ни отразиха успешно всички опити на въоръжените групировки да пробият блокадата на източните райони от Алепо, командването на сирийските въоръжени сили взе решение с цел избягване на безполезно кръвопролитие да предостави още една хуманитарна пауза. В нея ще работят всички открити коридори за излизане на мирни граждани и бойци, които могат да запазят оръжието си, посочи командването.

Сирийските военни повторно приканиха бунтовниците да се възползват от примирието и да напуснат Алепо чрез предоставените им два коридора.

На 20 октомври сирийското правителство и военните положиха всички усилия да евакуират мирните жители и ранените, както и да подсигурят извеждане на въоръжени бойци от източните квартали. Радикалните групировки обаче осуетиха примирието, като подложиха на обстрел кварталите, през които минават коридорите, и не позволиха на жителите да напуснат обсадените зони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туристически кораби се блъснаха в делтата на Дунав, има пострадали
Туристически кораби се блъснаха в делтата на Дунав, има пострадали
Турция блокира Twitter и WhatsApp
Турция блокира Twitter и WhatsApp