НОВИНИ

​Кралица Елизабет II ще бъде евакуирана в случай на бунт заради Брекзит

Британската кралица Елизабет II и други видни членове на британското кралско семейство ще бъдат евакуирани от Лондон ако избухне бунт заради излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз без споразумение. В неделния си брой вестник "Сънди таймс", цитиран от ТАСС пише, че има таен план на правителството за това.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:31, 03.02.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света
​кралица елизабет евакуирана случай бунт заради брекзит

В публикацията се отбелязва, че подобна мярка е предвидена още от времето на Студената война, когато Великобритания разглежда сериозно заплахата от нападение с ядрено оръжие от Съветския съюз. Изданието не съобщава къде точно ще бъде отведен британския монарх в случай на спешна евакуация.

"Този план за спешна евакуация съществува от дните на Студената война, но сега той е преориентиран в случай на бунт заради Брекзит", Сънди таймс цитира свой източник в британското правителство.

Великобритания трябва да напусне Европейския съюз на 29 март тази година, след референдум, на който гражданите гласуваха в подкрепа на Брекзит. На 15 януари Камарата на общините отхвърли Договора с ЕС за излизане Общността, договорен през ноември миналата година.

За да влезе в сила, сделката за Brexit трябва да бъде одобрена от британските законодатели, както и да бъде ратифицирана от всички страни от ЕС. Премиерът Тереза Мей вече заяви, че съгласно член 50 от Договора за Европейския съюз, Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз без споразумение на 29 март, ако парламентът не го одобри. Според някои източници, повторното гласуване на договореното споразумение с Брюксел ще се проведе в британския парламент на 13 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете е в критично състояние след падане от втория етаж в болница във Варна
Дете е в критично състояние след падане от втория етаж в болница във Варна
​236 машини и автомобили обезпечават работата на Автомагистрали ЕАД
​236 машини и автомобили обезпечават работата на "Автомагистрали" ЕАД