НОВИНИ

Макрон представя мерки в отговор на исканията на "жълтите жилетки"

Тази вечер френският президент Еманюел Макрон ще направи телевизионно изявление. Очаква се Макрон да оповести пакет от мерки в отговор на исканията на "жълтите жилетки". В сряда той ще даде и пресконференция в Елисейския дворец.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:49, 15.04.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

След 22 седмици протести на "жълтите жилетки" и голям национален дебат, тази вечер френският президент се очаква да отговори на всички искания. В 20:00 часа местно време от телевизионния екран Еманюел Макрон ще обяви пакет от политически, икономически и социални мерки.

Детайли по тях той ще даде на пресконференция в сряда, което според анализатори се случва за първи път в рамките на петгодишния му мандат. През януари президентът постави началото на национален дебат, чиято цел бе да бъдат чути исканията на гражданите. Милион и половина французи са участвали в общо 10 хиляди събрания.

Близо 500 хиляди души са направили онлайн предложения за промени в политиката на специално създаден уебсайт. Според социолозите обаче, повечето французи не очакват решение на кризата, а "жълтите жилетки" планират поредния си протест в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След катастрофата с Лютви Местан: Състоянието на пострадалите е стабилно
След катастрофата с Лютви Местан: Състоянието на пострадалите е стабилно
Реставрират статуите на Парижката Света Богородица
Реставрират статуите на Парижката "Света Богородица"