Избирателната активност в Добрич е над 5% към 10 ч.

В Добрич за гласовете на избирателите се борят Йордан Йорданов, издигнат от местна коалиция, и кандидатът на местната коалиция ГЕРБ-СДС Надежда Петкова. Там вече има сигнали за нарушения - за агитация в изборния ден на чужд език и с плакати.Вижте повече в прякото включване на Светлана Ганчева във видеото.

от Светлана Ганчева
13:12, 03.11.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Два сигнала за нарушения са подадени до момента в Общинската избирателна комисия. От щаба на единия от кандидатите пред едно от училищата бял микробус е агитирал с налепени плакати в полза на неговия опонент, а в друго училище мъж на чужд език е агитирал, посредством предлагането на подаръчни ваучери пред избирателите. Двата сигнала са подадени в комисията. В 12 започна заседанието, така че по-късно очакваме резултати за това каква е позицията - има или няма нарушение.

В град Добрич избирателната активност е най-ниска до момента в общината. Към 10 часа тя е 5,59 на 100. Иначе за цялата област 8,4 на 100 от имащите право на глас са гласували на втория тур. Това е малко по-малко от първия, когато 11,5% са излезлите да гласуват. Иначе изборният процес в Добрич протича нормално и спокойно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румен Радев за думите на Макрон: Свободата на движение е право на българите
Румен Радев за думите на Макрон: Свободата на движение е право на българите
Слаба избирателна активност в Ямбол
Слаба избирателна активност в Ямбол