НОВИНИ

Знаменитости се помолиха за жертвите в Орландо

Новината за масовото убийство в Орландо заля социалните мрежи още в първите минути, след като 29-годишният стрелец нахлу в нощния клуб "Пулс". Първи лошата вест разпространиха шокирани очевидци, последвани от роднини, които се молеха за живота на техните близки. Фейсбук активира приложението си за безопасност за всички, намиращи се в района на инцидента. Създадоха се хаштаговете #PrayForOrlando (Моли се за Орландо), # Pulse, # Orlando, където стотици хиляди хора по света реагираха гневно на насилието и се помолиха за душите на жертвите и за техните близки.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
14:39, 13.06.2016
Чете се за: 01:15 мин.
По света
знаменитости помолиха жертвите орландо


Най-масовото убийство в историята на САЩ не остави равнодушни и световните знаменитости. Политици, културни дейци, певци и актьори изказаха възмущението си в социалните мрежи и изпратиха своите молитви за жертвите на този "акт на терор и омраза", както го нарече Обама.

Една от първите реакции бе на Мадона. Поп кралицата призна, че се чувства разбита и написа в Инстаграм: "Не можеш да използваш името на Господ или религия, за да оправдаваш актове на насилие, за да нараняваш, мразиш и дискриминираш".

;

What has happened in Orlando is Devastating. My heart Goes Out to all the Victims of the Shooting and to their Families. Stop Hate Crimes!!!!

Снимка, публикувана от Madonna (@madonna) на

;

Лейди Гага реагира в профила си в Туитър: "Моля се семействата на всички жертви от тази епидемична стрелба. Нека тяхната болка бъде посрещната със състрадание и подкрепа от света".

;

"Няма думи, които да са достатъчни!! Когато сме наранени, ранени, убити - всички плачем! Всички скърбим! Всички сме по-малко без вас, мое семейство! Не сте сами!!", написа Шер. Тя сложи в профила си в Туитър снимка, на която се моли на фона на знамето на дъгата - символ на гей общността.

;

Актрисата и певица Ванеса Хъджинс написа: "Не разбирам как може да има толкова много омраза по света. Насилието никога не определя правилата. Любовта го прави. Но този демоничен цикъл продължава. Това разбива сърцето ми. Молитви и любов към всички засегнати."

;
;

Рийз Уидърспуун: "С разбито сърце съм от тази трагедия. Моля се за Орландо и за страданията, предизвикани от това безсмислено насилие".

; ;

За жертвите в Орландо се помолиха още Мила Йовович, Бионсе, Бой Джордж и много други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливен дъжд и градушка във Велико Търново
Проливен дъжд и градушка във Велико Търново
Парашутисти от Шумен поздравиха с флашмоб премиера за рождения му ден
Парашутисти от Шумен поздравиха с флашмоб премиера за рождения му ден