НОВИНИ

Най-малко 15 цивилни са загинали при въздушен удар в Сирия

Най-малко 15 цивилни са загинали днес при въздушен удар на международната коалиция начело със САЩ срещу последната позиция на джихадистката организация "Ислямска държава" в Източна Сирия, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес. Сред жертвите има и деца.

bnt avatar logo
от БТА
21:46, 03.11.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
Най-малко 15 цивилни са загинали при въздушен удар в Сирия

Бомбардирани са селищата Хаджин, Суса и Ал Шаафа в източната част на провинция Дейр аз Зур, каза директорът на базирания в Лондон център - Рами Абдул Рахман. Тази информация бе потвърдена и от сирийската агенция САНА, цитирана от ТАСС. Тя уточнява, че ударът по Хаджин всъщност е засегнал домовете на мирни жители, разположени край местна джамия. Повечето от загиналите са жени и деца. Според очевидци броят на жертвите вероятно ще нарасне, защото под разрушенията на сградите може да има още трупове.

ТАСС припомня, че при подобен въздушен удар срещу Хаджин на 20 октомври загинаха 62-ма души. Тогава на прицел също се оказаха жилищни квартали край джамии. Самолетите на коалицията оказват въздушна подкрепа на арабско-кюрдските подразделения на Сирийските демократични сили, които водят настъпление срещу Хаджин, разположен на 110 км от провинциалния център Дейр аз Зур. Броят на бойците на джихадисти от ИД, които се отбраняват в този крайграничен с Ирак район, е около 4000 според ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В НДК се проведе празничният концерт България - земя благословена
В НДК се проведе празничният концерт "България - земя благословена"
Фестивал на тиквата в русенското село Тетово
Фестивал на тиквата в русенското село Тетово