Наземният персонал на берлинските летища излиза на нова стачка

Служителите на наземните служби на берлинските летища "Тегел" и "Шьонефелд" излизат на нова 25-часова стачка, която ще започне утре в 4 ч. сутринта местно време (5 ч. бълг. време) и ще продължи до 5 ч. във вторник (6 ч. бълг. време), съобщи днес синдикатът Ферди, цитиран от световните агенции.

от БТА
14:53, 12.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
наземният персонал берлинските летища излиза нова стачка

Стачката заплашва да парализира въздушния трафик в германската столица. Профсъюзът призовава пътниците да се информират за възможно отменяне или закъснение на полетите, посочва ТАСС.

Ферди настоява заплатите на 2000 души наземен персонал да бъдат вдигнати от 11 на 12 евро на час като част от едногодишен колективен договор. По спора вече е имало няколко кръга преговори, но без успех. Работодателят предлага увеличение от 10 цента за четири години, допълва Ройтерс.

Не е последвало ново предложение, обяви синдикалният говорител Андреас Шпланеман.

"Това налага провеждането на нова стачка", отбеляза той.

В петък заради същата проява десетки хиляди пътници бяха блокирани, след като на летище "Тегел" бяха анулирани 455 полета, а на "Шьонефелд" - 204, припомнят агенциите.

Наземният персонал включва служителите на гишетата за регистрация за полет, работниците, товарещи и разтоварващи самолетите, както и насочващи машините по пистите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Над 20 загинали и десетки изчезнали при свлачище на сметище в Етиопия​
​Над 20 загинали и десетки изчезнали при свлачище на сметище в Етиопия​
Премиерът на Холандия: Ще се опитаме да деескалираме конфликта с Турция
Премиерът на Холандия: Ще се опитаме да деескалираме конфликта с Турция