НОВИНИ

Николай Конакчиев: Не може да се вземе властта с преврат

Не може да се вземе властта с преврат, с военни средства и жертви и някой да признае този режим, който се установи със сила и да сътрудничи с него, коментира журналистът Николай Конакчиев. Той добави, че този неуспешен опит за преврат светът може да си даде сметка за това колко жизненоважни сюжетни линии от световната политика се пресичат в Турция.

николай конакчиев вземе властта преврат
bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 16.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Редакторът на БТА Петко Азманов пък отбеляза, че информациите в началото са били много и различни, затова е забавил публикуването им.

Искахме да се разясни ситуацията, добави той.

Петко Азманов, редактор на БТА: Първите съобщения за опита за преврат в Турция са се появили към 10:30-11:00 часа. Появи се странно съобщение от Ройтерс, че двата моста на Босфора са затворени от полицията, а не от военните. Ройтерс се позоваваше на очевидци от Истанбул. От Анкара дойде друго съобщение, отново от Ройтерс чрез очевидец, че прелитат самолети и се чуват взривове. Агенцията казва, че не се знае дали са свързани тези събития. Половин час по-късно се появиха първите спешни телеграми от агенциите, че премиерът Бинали Йълдъръм съобщава за преврат от част от армията. Паралелно с това дойдоха и изявления от самата армия, която казва, че е взела властта в името на демокрацията и спазването на човешките права, което се оказа лъжа.

Вижте цялата дискусия в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хипотези за опита за преврат в Турция: ​Боян Чуков и Мохамед Халаф
Хипотези за опита за преврат в Турция: ​Боян Чуков и Мохамед Халаф
Николай Ненчев: Засега  не са нужни допълнителни мерки за сигурност по границата
Николай Ненчев: Засега не са нужни допълнителни мерки за сигурност по границата