НОВИНИ

Нов скандал между Доналд Тръмп и ФБР

Нов скандал между американския президент и ФБР. За първи път разузнавателното бюро влезе в задочен спор с Доналд Тръмп заради плановете републиканците да разпространят секретен доклад за руската афера, в която замесен американския президент.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:12, 01.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Американското министерство на правосъдието и ФБР са превишили правомощията при разследване на бивш съветник на Тръмп във връзка с руската афера. Това е заключението на доклада, който републиканците настояват да бъде разгласен.

Според демократите, докладът не е пълен, а твърденията в него са подвеждащи. Директорът на ФБР заяви, че изпитва "сериозно безпокойство" за съдържанието на доклада. И така за първи път влезе в конфронтация с американския президент.

Рей беше номиниран за поста от Доналд Тръмп, след като американският президент уволни бившия директор на ФБР.

Кристофър Рей, директор на ФБР (юли 2017 г.): Имам честта да ръководя Агенцията. И никога няма да допусна работата на ФБР да бъде продиктувана от друго освен фактите, закона и безпристрастното преследване на справедливостта.

Според източници близки до Белия дом през последните дни Рей е увещавал Тръмп докладът да остане поверителен. В медиите вече се появиха твърдения, че американският президент е за огласяване на документа. Сега неговата администрация проучва доклада. И до края на седмицата американският президент трябва да реши дали секретното проучване да бъде разгласено публично.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Ивайло Борисов-Ториното
Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Ивайло Борисов-Ториното
Варненският общински съвет одобри таксите за паркиране в синята зона
Варненският общински съвет одобри таксите за паркиране в синята зона