Новият проект "Европа" на БНТ бе представен пред студенти от УНСС

Новият проект "Европа" на БНТ, финансиран от Европейския парламент, беше представен пред студенти от УНСС. Възпитаници на висшето училище и журналисти от Българската национална телевизия размениха идеи за бъдещето на Европейския парламент и възможностите за участие при вземането на решения.

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:54, 05.03.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Предаването "Референдум" с пряко излъчване от Брюксел, втори сезон на предаването #Европа, репортажи за дейността на Европейския парламент и предстоящите избори. И всичко това на достъпен език.

Предаванията и репортажите по проекта, както и информация за европейските институции ще бъдат достъпни и на специална онлайн платформа - europe.bnt.bg

Татяна Тасева, продуцент на #Eвропа: Този проект на БНТ ще бъде точно такъв - експериментаторски от гледна точка на това да стигнем до проблемите на хората и да им покажем как те чрез механизмите на Европа могат да ги разрешат.

И начин да се покаже, че Европа не е скучна тема. Всичко зависи от подхода по който се представят Европейският съюз, Европейските институции и процесите в Европа.

Божидар Миладинов, студент в УНСС: Ние бягаме от това да бъдем на мястото, от нас да зависи нещо и моят съвет би бил да се погледнем в огледалото и да осъзнаем, че от нас зависят нещата.
Даниел Тилев, студент в УНСС: Младите хора трябва да започнат да се образоват все повече за това какво представляват европейските институции и да гласуват активно.
Проф. д. ик. н. Стати Статев, ректор на УНСС: Нашите младежи, които са достатъчно активни, осъзнават добре своята мисия, че те могат и трябва да бъдат генератор на идеи и силна страна при взимането на решения, когато става въпрос за бъдещето на нашия общ дом - Европа.

Всеки може да стане част от проекта на БНТ - с анкета, която ни мотивира да гласуваме и мобилно студио, в което всеки може да предложи своите идеи по теми, свързани с работата на Европейския парламент.

Наградата за най-доброто предложение е посещение на ЕП през септември.

;

БНТ изпълнява проект"Европа" с финансовата подкрепа на Европейския парламент.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
66 станаха болните от морбили у нас
66 станаха болните от морбили у нас
Правната комисия отхвърли с пълно единодушие ветото на Изборния кодекс
Правната комисия отхвърли с пълно единодушие ветото на Изборния кодекс