НОВИНИ

Няма жертви при експлозиите в украинския склад за боеприпаси

Няма загинали и ранени при експлозиите в склад за боеприпаси в украинската Черниговска област през нощта. Това съобщи днес генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от ТАСС. "Няма жертви, ранени и травмирани сред военнослужещите и служителите от въоръжените сили и сред местното население", информира той във Фейсбук.

жертви експлозиите украинския склад боеприпаси
bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 09.10.2018
Чете се за: 00:22 мин.
По света

По данни на украинския генерален щаб в арсенала тази сутрин са ставали по 2-3 експлозии в секунда. С цел локализиране на извънредната ситуация в района е изпратен пожарен танк ГПМ-54 и скоро ще пристигнат още 4 пожарни танка.

На местопроизшествието работи оперативна група начело с началника на генщаба. Районът е отцепен, направени са промени в трасетата за движение по пътищата.

От близките селища вече са евакуирани близо 10 000 души, включително личният състав на Шести арсенал и живеещите на територията му - около 860 човека.

По-рано украинската държавна служба за извънредни ситуации съобщи по-рано, че общата територия на арсенала на министерството на отбраната в района на град Ичня, Черниговска област, е около 682,6 хектара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха контрабандни цигари на Капитан Андреево
Задържаха контрабандни цигари на "Капитан Андреево"
Истории от архива: 25 години от откриването на Слънчев бряг (ВИДЕО)
Истории от архива: 25 години от откриването на Слънчев бряг (ВИДЕО)