НОВИНИ

Обама: Хилари е единственият подготвен кандидат за президент

Последен ден от конгреса на Демократическата партия на Съединените щати, на който Хилари Клинтън вече бе номинирана за кандидат за президент за изборите през ноември. Очаква се тя да приеме президентската номинация с голяма реч довечера. Тази нощ официално беше номиниран и избраният от бившата първа дама вицепрезидент Тим Кейн.

обама хилари единственият подготвен кандидат президент
bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 28.07.2016
Чете се за: 01:08 мин.
По света

Сенаторът от Вирджиния Тим Кейн беше номиниран от делегатите на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия за официален кандидат за вицепрезидент на изборите през ноември. Той бе избран чрез гласуване с одобрителни възгласи в третия ден на конгреса, въпреки недоверието на лявото крило на партията към него. Той прие номинацията с кратка, скромна реч.

Тим Кейн, кандидат за вицепрезидент на САЩ: "Хилари Клинтън и аз сме другари по душа и споделяме едно просто вярване - върши колкото можеш повече добри дела и помагай на другите. Толкова е просто".

Кандидатът за вицепрезидент не пропусна да спомене републиканския кандидат за Белия дом Доналд Тръмп. Той заяви, че не му вярва. Тим Кейн обаче не беше единственият, нападнал милиардера в речта си.

Джо Байдън, вицепрезидент на САЩ: "Този човек не знае нищо за средната класа. Нищичко. Той няма ни най-малка представа кое прави Америка велика. Просто си няма идея. Точка".
Майкъл Блумбърг, бивш кмет на Ню Йорк: "Тръмп иска да управлява държавата, както управлява бизнеса си? Бог да ни е на помощ. Тръмп има зад гърба си банкрути, хиляди заведени дела срещу него, разгневени акционери и подизпълнители, които се чувстват измамени, както и разочаровани клиенти, които се чувстват ограбени".

Американският президент Барак Обама, с чието обръщение завърши третия ден от конгреса, очерта оптимистична картина за бъдещето на Съединените щати.

Барак Обама, президент на САЩ: "Никога не е имало друг човек, нито аз, нито Бил Клинтън - никой, който да е бил толкова подготвен да бъде президент на Съединените щати колкото Хилари. Именно заради това аз съм по-оптимистичен за бъдещето на Америка от когато и да било".

По думите му бившият държавен секретар е единственият кандидат на тези избори, който вярва в бъдещето. Тя е лидер, който има конкретни планове как да преодолее бариерите, да счупи стъкления похлупак и да даде повече възможности на всеки американец. Думите на президента бяха посрещнати с бурни овации в залата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Чуков: Далил е бил радикализиран много преди да влезе в България
Владимир Чуков: "Далил е бил радикализиран много преди да влезе в България"
Алепо остана без електричество
Алепо остана без електричество