Обратно зад решетките: Димитър Илиев беше върнат в индонезийски затвор (СНИМКИ)

Индонезийската полиция ескортира обратно в затвора българина Димитър Илиев. През 70-сантиметрова дупка под затворническите стени той и още четирима чужденци успяха да избягат от килиите си на остров Бали.

от БНТ
11:53, 24.06.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
обратно решетките димитър илиев беше върнат индонезийски затвор снимки

Днес Димитър Илиев и Сайед Саид бяха докарани с белезници и самолет на международното летище в Бали. Нашият сънародник и съучастникът му бяха заловени в пристанищен район на Дили - столицата на Източен Тимор. Бегълците са задържани първоначално за нелегално пребиваване в Източен Тимор, но след това властите получават информация, че двамата са затворници, замесени в пране на пари и наркотици.

;

43-годишният българин Димитър Николов Илиев излежава седемгодишна присъда за пране на пари и други престъпления. Продължават да се издирват останалите двама престъпници - австралиец и малайзиец. Дръзкото им бягство стана само дни, след като десетки затворници избягаха от друг индонезийски затвор, след като проливен дъжд срина част от стените. През месец май над 350 затворника избягаха на остров Суматра.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Чия е тази песен?
"Чия е тази песен?"
Барак Обама замина със семейството си на почивка за остров Бали
Барак Обама замина със семейството си на почивка за остров Бали