НОВИНИ

Обстановката на граничен пункт Кулата е спокойна

Колите и камионите минават безпрепятствено през границата. Вчера гръцките фермери успяха за кратко да блокират магистралата за Серес в района на пунктовете за толтакси, заради което българските и гръцките власти решиха да спрат движението през Кулата за около час.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
10:51, 01.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Гръцките фермери продължават с протестите си във вътрешността на Гърция. От вчера те са блокирали кръстовището край Серес. Това обаче не създава проблеми за родните превозвачи, защото полицията ги насочва към удобен обходен маршрут.

"Имаше полиция навсякъде, аз минах от тук, през Килкис, нямаше никакъв проблем. Тук на моста, полицаите не даваха да се слиза към Серес, защото на Серес е затворено и тук нормално си минахме, имаше доста автомобили."
"Сега гледам, че стоят по мостовете полицейски коли и смятам, че ще ги озаптят тоя път, че е страшно, миналата година беше…"

Български шофьори, свидетели на протеста на фермерите вчера, разказаха, че гръцката полиция сериозно е респектирала фермерите, за да спрат с живата верига, с която блокираха вчера пътя за Серес. При срещите си със земеделците по пътищата в Гърция превозвачите казват, че нямат проблеми.

"Добре се държат с нас, нищо не ни казват, те си гледат техните интереси и ние какво, те много добре знаят, че ние не сме пречка за тях."

При евентуална блокада на границата, българските власти са готови да осигурят на граничен пункт Кулата медицинска помощ, храна и вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансират храм с общински средства във Варна
Финансират храм с общински средства във Варна
ВАС разпореди машинно гласуване да има навсякъде
ВАС разпореди машинно гласуване да има навсякъде