НОВИНИ

Опасна дупка на булевард "Данаил Николаев" в София пука гуми

Опасна дупка на бул. Данайл Николаев" пука гуми, сигнализираха зрители на БНТ2. Тя се намира в средното платно на пътното платно в посока "Подуяне". До момента нейни жертви са станали над 20 шофьори.

БНТ2-София
от БНТ2-София Цветелина Борисова-Тиркова
20:14, 24.10.2017
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Точното местоположение на опасната дупка е между тунела под моста "Чавдар", и ъгъла с ул. "Чамкория". До фасадата на близката къща може да се види резултата от дупката - около 20 счупени таса от най-различни марки автомобили. Движението в този участък е доста интензивно, а дупката с остри ръбове изненадва шофьорите в тъмната част на денонощието или когато вали дъжд. Отсреща има автосервиз, а работниците ежедневно стават свидетели на пътни инциденти.

"Колко хора на ден пукат гуми на отсрещната дупка?"

Димитър Стефанов, касиер в автосервиз на бул. "Данаил Николаев":
"Доста са. Даже стават и ПТП-та. Той натиска спирачката, да не влезе в дупката и отзад някой го удря."

"Има ли такива дето са спукали гума там и идват при вас да я правят?"

"Тука да. Ние сме най-близката. Те си кривят джантите и си идват. Те като има движение и не виждат дупката. Ние там ги събираме тасовете. И отсреща им ги правим гумите."

Цената за смяна на гума и изправяне на джанта е между 30 и 40 лева в зависимост от размера. Отделно се заплаща и самата гума, която също трябва да се смени, ако е спукана. Така шофьор, подценил за миг опасността, трябва да извади минимум 100 лева за нова гума. Обърнахме се с проблема и към Столичната община. От там заявиха, че запълването на опасната неравност веднага ще бъде включено в графика на звено "Текущи ремонти", и ще стане в най-скоро време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изпращаме слаб круизен сезон във Варна
Изпращаме слаб круизен сезон във Варна
За и против готвената промяна за болничните листове
"За" и "против" готвената промяна за болничните листове