НОВИНИ

От нашите пратеници: Очаква се висока избирателна активност в Берлин

Германия решава бъдещето си на парламентарни избори. Участват над 40 партии с общо 4 828 кандидати, но победителят изглежда предизвестен. Основният сблъсък е между християндемократите на Ангела Меркели социалдемократите на Мартин Шулц. Прогнозите са, че Меркел ще спечели 4-ти мандат. Ден преди вота 1/3 от германците не бяха решили за кого да гласуват. Очаква се висока избирателна активност в Берлин и заради референдума за бъдещето на летище "Тегел".

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
12:08, 24.09.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света

Избирателният ден ще продължи до 18 часа и първите екзит полове се очакват минути след това, в 19 часа българско време ще знаем дали Меркел остава убедителен лидер и колко процента ще спечелят останалите партии. Кандидатът на социалдемократите Мартин Шулц вече гласува, очакваме и кадри от гласуването на Меркел.

Мартин Шулц, лидер на Социалдемократическата партия: Мисля, че и днес - в деня на вота, все още има хора, които се колебаят. Надявам се, че част от тях ще изберат да подкрепят мен и моята партия. Оптимист съм за изхода от вота. Вярвам, че проведохме една добра кампания и че Германската социалистическа партия ще покаже, че има широка подкрепа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди американци са зависими от болкоуспокояващи лекарства
Хиляди американци са зависими от болкоуспокояващи лекарства
Български туристи в С. Корея: Асансьор до Луната е най-амбициозният им проект
Български туристи в С. Корея: Асансьор до Луната е най-амбициозният им проект