НОВИНИ

От нашия пратеник в Берлин: Полицията извърши арести непосредствено след атаката

Нашата репортерка Мария Чернева беше на Коледния базар в Берлин три часа след нападението. Как реагираха силите за сигурност и хората, излезли навън - вижте в репортажа. Кадрите са заснети от самата Мария Чернева.

Мария Чернева
от Мария Чернева
16:50, 20.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Сачо три часа след атентата, центърът на Берлин чеше смущаващо спокоен.Защото целта е именно центъра. Центърът на централната часта, на коледния дух и празник. Атентант до огромната коледна елха на Берлин и мястото, където всички берлинчани и туристи се събират за доза празнично настроение. Мястото на празника, цялото украсено, осветено, примигващо и ужасяващо тихо и спокойно. Въпреки множеството полицаи, тежко въоръжени и с автомати. Или вероятно заради тях. Всеки един полицай, дори и маскиран безотказно и любезно отговаря на всички въпроси на блуждаещи туристи и журналисти.

Да, госпожо, ще вдигнем огражденията до 15 минути. Да, този гръм е от контролирания взрив а колегите с робота. Сега проверяват търговския център за бомби и след това ще минете!

Така оградени останаха само дървените къщички, сковани за базара. Спокойствие , но привидно. Нарушено на някоко пъти от кратка гонитба и арести на мъже, усъмнили с нещо поицаите. Арести, които направиха пред камерата ни, без да ни гонят и спират снимките.

Това напрегнато спокойствие продължи и днес. С нормален ритъм и движение. Дори на 500 метра от атентата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът в Черна гора: Всяка държава се нуждае от надеждни партньори
Президентът в Черна гора: Всяка държава се нуждае от надеждни партньори
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЪБИТИЕТО НА 2016 г.
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЪБИТИЕТО НА 2016 г.