НОВИНИ

Отмениха ключова среща за климата в Белия дом

Отмениха ключова среща среща в Белия дом, на която щеше се обсъди дали САЩ ще уважат Парижкото споразумение за климата, съобщиха от администрацията.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:50, 09.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
отмениха ключова среща климата белия дом

Към момента няма насрочена нова дата за обсъжданията, по време на които американският президент Доналд Тръмп – който неведнъж е заплашвал да изведе Вашингтон от споразумението, ще се срещне с високопоставени съветници по икономичните и климатичните въпроси.

По време на своята предизборна кампания миналата година Тръмп нарече глобалното затопляне измама, създадена от Китай и обеща да изтегли Вашингтон от споразумението за климата от Париж, известно като COP21. След идването си на власт обаче държавният глава смекчи реториката си. Според високопоставения представител на Държавния департамент по въпросите на климата Дейвид Балтън президентът е дал сигнал, че има намерение да вземе окончателно решение за участието в споразумението през следващите няколко седмици.

Изтеглянето на САЩ от COP21 сериозно ще затрудни опитите за ограничаване на въглеродните емисии в световен мащаб, което е основна причина за опасното изменение на климата.

САЩ са на второ място по замърсяване с въглерод, след Китай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души загинаха след лавина във Френските Алпи
Трима души загинаха след лавина във Френските Алпи
СЗ Антикорупция обвини Гроздан Караджов в присвояване
СЗ "Антикорупция" обвини Гроздан Караджов в присвояване