САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Неучебен, но присъствен ден за учениците в понеделник

Двата понеделника след първия и втория тур на местните избори са почивни за учениците. Дните са неучебни, но присъствени за учители и ученици. Децата ще имат възможността да посетят музеи, културни институти, могат да се организират спортни празници.

от БНТ
07:11, 25.10.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

По преценка на директорите на училищата, в които има малко изборни помещения, учебните часове могат да бъдат намалени в деня след изборите или да започнат по-късно и да има учебен процес. Пенка Иванова, дир. на Дирекция "Учебници и училищна документация" в МОН обясни, че за директорите на училища, в които няма изборни помещения, денят е учебен.

Дори в неприсъствен ден трябва да бъдат отразявани отсъствията на ученици. МОН дава достатъчно възможности децата да бъдат на подходящи места по време на такива дни.

По инициатива на министърът на образованието и науката е постигнато споразумение с Министерство на културата, БАН и с Националното сдружение на общините в понеделник ще бъдат отворени музеите в страната ботаническата градина. Дори да има входна такса, то тя ще бъде символична за учениците.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
29 са загиналите на пътя само за последния месец
29 са загиналите на пътя само за последния месец
Как влияе смяната на часа върху психиката ни?
Как влияе смяната на часа върху психиката ни?