НОВИНИ

Преди първия дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп

Днес ще се проведе първият пряк дебат между кандидатите за президент на Съединените щати Доналд Тръмп и Хилари Клинтън. Социологическите проучвания към този момент дават почти изравнени позиции на двамата кандидати, след като преди няколко седмици Клинтън се радваше на комфортна преднина пред Тръмп в повечето щати.

Георги Петров
от Георги Петров
07:30, 26.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

В арена на дебата ще се превърне университетът Хофстра в градчето Хемпстед, щата Ню Йорк. Председателят на щаба на Клинтън Джон Подеста подчерта, че кандидатът на Демократическата партия ще говори по същество за икономическото положение в страната и единственото предизвикателство пред нея ще бъде да опровергава измислиците на нейния противник. На свой ред съветникът на Тръмп Майкъл Флин заяви, че републиканският кандидат е далеч по-подготвен от опонента си заради по-честите си предизборни речи в различни щати.

Майкъл Флин, съветник към предизборния щаб на Доналд Тръмп: "Къде е Хилари Клинтън тази седмица? Доналд Тръмп е в Пенсилвания, Флорида, Охайо, бях снощи с него във Вирджиния. Той говори на американския народ. Затова виждате тази огромна промяна в анкетите, огромна промяна в инерцията на изборите."

През уикенда двамата кандидати се срещнаха с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. Очаква се днешният им дебат с лекота да счупи рекорда за най-голяма телевизионна аудитория за такова събитие, надскачайки 46-те милиона домове, в които бе гледана първата директна среща между Барак Обама и Мит Ромни през 2012-а година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанската консервативна Народна партия с пълно мнозинство в Галисия
Испанската консервативна Народна партия с пълно мнозинство в Галисия
Асеновград чества 130 години от рождението на създателя на мавруда
Асеновград чества 130 години от рождението на създателя на мавруда